• Login
  • Password
937 870 825
  • La raó aprèn allò que només el cor ensenya
Capca3
NotÍcies
Acreditacions

Benvinguts al curs escolar 2017-2018

12-09-2017

Avui ha començat un nou curs escolar i després d’haver pogut donar la benvinguda a tots els alumnes ens plau donar-vos-la a les famílies.

Tots els professionals: mestres, professors, monitors, personal de secretaria i personal de manteniment que formem part de les escoles Montcau – La Mola i Els Pinetons encarem el curs amb il·lusió, vocació, professionalitat i amb molta força.

A infantil estrenem una nova distribució de les aules i un treball per espais, iniciat a les acaballes del curs passat. Estem treballant ja amb criteris de la Neurociència amb l’objectiu de beneficiar els alumnes com més aviat millor. Del projecte destaquem una manera diferent d’organitzar els espais i els materials. Així propiciem que l’aprenentatge sorgeixi de forma espontània i que el nen sigui el protagonista i constructor del seu propi coneixement. El paper del mestre és secundari i es basa fonamentalment en organitzar, afavorir i guiar als infants. Mitjançant aquesta orientació pedagògica volem que els alumnes participin d’una manera més activa, lliure, constructiva i creativa de la seva etapa escolar i de creixement com a persona. Durant aquest curs donarem continuïtat i força a la formació que tot l’equip d’educació infantil vam rebre a càrrec de la Dra. en pedagogia, Àngels Geis.

A aquest treball li donarem continuïtat a la resta de les etapes de l’escola actualitzant el nostre projecte educatiu. En aquesta mateixa línia, volem destacar els nostres programes BTEC, que ja estan consolidats al batxillerat seguint aquesta corrent pedagògica. Aquests programes complementen el currículum català amb continguts de formació oficials del Regne Unit. Aquests permeten una metodologia més pràctica i més orientada a les competències. A més, comporten un context internacional d’aprenentatge i titulacions addicionals homologades.

També cal esmentar que seguim treballant amb el programa per a esportistes d’elit o per a estudiants amb molta dedicació esportiva, on tenim en compte les necessitats de cadascun d’aquests alumnes.

També ens fa molta il·lusió iniciar un nou projecte de música de la mà del Centre d’Educació Musical CEM de Terrassa. És per això que s’ha firmat un acord entre les dues escoles que permetrà desenvolupar les competències dels nostres infants i joves en l’àmbit musical.

Tots els alumnes podran viure l’experiència de tocar i gaudir de la música en conjunt i es beneficiaran del treball que implica aquesta activitat: L’aprenentatge de la música contribueix d’una forma important en el desenvolupament emocional i cognitiu dels alumnes.

A més a més també volem destacar l’aula d’esbarjo habilitada pels nostres alumnes de batxillerat on podran trobar-se entre ells d’una manera més distesa. Creiem que serà l’espai on podran carregar piles per tornar a les aules amb la ment més clara i amb més energia.

Per últim, volem desitjar a tota la nostra comunitat educativa el millor dels èxits per aquest any acadèmic 2017-2018. I especialment, voldríem agrair, com sempre, a totes les famílies la confiança que dipositeu en la nostra tasca que és, sense dubte, el sentit de la nostra feina.

Totes aquestes novetats ens permeten estar ben afinats per engegar aquest curs escolar!

Benvinguts tots al curs 2017-2018!

 

Esther Riba i Pati Gorina

Direcció de Montcau – La Mola i Els Pinetons

Contactar Nota legal Crédits

Centre privat amb nivells concertats

Escoles Montcau - La Mola i Els Pinetons
Pg. del Pla s/n 08230 Matadepera Tel.: 937 870 825 escolamontcau@montcau.net