• Login
  • Password
937 870 825
  • La raó aprèn allò que només el cor ensenya
Capca3
NotÍcies
Acreditacions

Els beneficis de la lectura en els nens

07-11-2018

De ben segur que estareu d’acord amb nosaltres quan diem que la lectura aporta una gran quantitat de beneficis a la vida de totes les persones: llegint accedim a la informació i també a la cultura. Però també és essencial per als infants en la seva etapa escolar, perquè els ajuda en el desenvolupament de les capacitats mentals - com la imaginació, la memòria, el llenguatge, la capacitat d’abstracció, entre d’altres -, els ajuda a conèixer més sobre el món en què viuen, a conèixer-s a si mateixos i el seu entorn més a fons: És una font única de noves experiències.

Podem afirmar que un infant que llegeix i compren correctament el que llegeix, és un nen que està més a prop d’assolir amb èxit els seus estudis. Per això el contacte amb els llibres ha d’estar incentivat en els més petits ben aviat.

Per fer un acostament als llibres no és necessari esperar que els nens i nenes hagin après a llegir, familiaritzar-los amb els textos o explicant-los contes, són una bona manera de començar. D’aquesta manera no se’ls farà estrany quan introduïm la lectura a l’escola. El paper de les famílies és fonamental.

Al “Taller de contes”, activitat del Club Montcau, és un espai on fomentem la lectura entre els nens i nenes que hi participen. Una de les activitats que hem fet aquest trimestre ha sigut conèixer, entre d’altres, una nova història de l’escriptora i il·lustradora Lia Bertran, “L’amic de la Marta” i hem treballat el valor que té l’amistat. Després vam realitzar junts un petit taller per elaborar un record d’aquesta magnífica lectura a través de fabricar unes màscares.

Contactar Nota legal Crédits

Centre privat amb nivells concertats

Escoles Montcau - La Mola i Els Pinetons
Pg. del Pla s/n 08230 Matadepera Tel.: 937 870 825 escolamontcau@montcau.net