• Login
  • Password
937 870 825
  • La raó aprèn allò que només el cor ensenya
Capca3
NotÍcies
Acreditacions

Xerrada sobre les xarxes socials

Per les famílies de primāria, secundāria i batxillerat

15-05-2019

El proper dimecres 22 de maig organitzem una xerrada sobre la relació dels infants i joves amb les xarxes socials, les TIC, els mòbils, etc.

Data: 22 de maig de 2019

Hora: 19h

Confirmació: Us compartim un enllaç per tal que pugueu confirmar la vostra assistència: https://forms.gle/TpZKLVmqrZT1Tn8p8

 

Aquesta trobada és només pels adults.

 

L'ÚS DE LES TIC 

"Quanta estona és massa temps?”

"Està tot el dia enganxat al YouTube.”

"Està totes les hores amb el Fortnite.”

"Com controlo l'accés als continguts no adequats?"

"Quan podem parlar d'addicció a la tecnologia?"

"Com puc ajudar-lo  a fer-ne un ús responsable?”

"Sembla que no pugui estar sense la pantalla i es posa com una moto quan li traiem”

"On està el límit entre la vigilància i la seva llibertat o dret a la intimitat?”

"Com gestionem el tema del mòbil a nivell familiar?” 

Aquestes frases reflecteixen una petita mostra de les inquietuds que ens verbalitzeu amb més freqüència entorn l'ús de les xarxes, els mòbils i l'Internet.  

En moltes ocasions, ens pot arribar a espantar la descompensació entre la destresa digital que manifesten els nens joves per una banda, i el criteri encara immadur amb el que moltes vegades fan servir aquests mitjans digitals, és a dir, com ho fan servir: en el temps invertit, en els continguts rebuts i compartits, en la freqüència del seu ús.  I això posa en evidència la necessitat d'un acompanyament adult curós i continu. 

Els mòbils, les tablets, i els smartphones són en essència petits ordinador personals.  Les TIC ofereixen una bona oportunitat per estar més connectats al món digital, però a l'hora posen als usuaris en risc d'exposar-se, d'enviar i rebre continguts pels quals no estan preparats. 

En moltes ocasions, aquest contingut pot arribar a ser molt incòmode i desagradable pels propis usuaris.   En altres ocasions, preocupa la seva normalització, així com la manca de criteri i competències reals per saber com moure's davant de les TIC.

És el nostre desig promoure la consciència i emfatitzar els perills i els riscos d'un ús sense supervisió, o sense un acompanyament adult de la seva gestió.  També volem conèixer i oferir les pautes per dur a terme aquest acompanyament que pot ajudar a conduir els joves i infants cap a una gestió saludable d'aquests mitjans.  

En resposta a les vostres sol·licituds d'ajuda i orientació entorn a l'ús i acompanyament de les TIC, s'oferirà una conferència, a mà d'un especialista, per atendre aquestes inquietuds i demandes de pautes per orientar les vostres filles i fills.  

Entre les seves especialitats i línies d'investigació, el Dr. Miquel Àngels Prats aborda l'impacte de les tecnologies en infants i adolescents:

  • Ajudarà a contextualitzar la situació actual.  
  • Donarà a conèixer hàbits i usos saludables.
  • Explicarà aquesta realitat tal com viuen la tecnologia els infants i els adolescents, i el rol de la família com acompanyant en aquest context.
  • Obrirà un espai de consultes i reflexió. 

 

La conferència es personalitzarà a partir de l'ús que en fan servir els nens joves del nostre centre, per tant us animem a assistir-hi!

 

 

Contactar · Nota legal · Crédits

Centre privat amb nivells concertats

Escoles Montcau - La Mola i Els Pinetons
Pg. del Pla s/n · 08230 Matadepera · Tel.: 937 870 825 · escolamontcau@montcau.net